Your best friend for file transfer.

Fetch application logoFetch

automator - copy url to clipboard after upload? (11 posts)

  • Started 2 years ago by Chris
  • Latest reply 2 years ago from Chris
  • Chris Member

    I've got an automator workflow that zips up some files and uploads them to my ftp destination via fetch. Once the upload is complete, I'd like to have the url copied to my clipboard to easily plant into an email - is this possible? Thanks!

    Posted 2 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    Yes, you can do that by adding two actions to your workflow (after the Upload Files action):

    1) Generate Fetch Item Report. Check the "URL" checkbox, uncheck the "Name" checkbox, and uncheck "Include field names"
    2) Copy to Clipboard

    If you like you could use the New Mail Message action instead of Copy to Clipboard in order to start composing the email message.

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 2 years ago #

  • Chris Member

    Thanks Jim - I'm plugging in your specifics, but I get an alert that "the action 'Generate Fetch Item Report' encountered an error". Any ideas?

    Posted 2 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    I'd be happy to help troubleshoot. Some questions:

    * Is there an error code in the error message?
    * What version of Fetch is installed?
    * What version of Mac OS X are you running?
    * What action comes immediately before Generate Fetch Item Report?

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 2 years ago #

  • Chris Member

    Thanks Jim -

    * No error code
    * Fetch 5.6
    * OS 9.7
    * Just kidding. 10.6.8
    * Immediately before is a Fetch action to Upload Files

    Appreciate the help!

    Posted 2 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    Do you see any more error information if you choose "Log" from the View menu?

    Posted 2 years ago #

  • Chris Member

    No, sorry, nothing in the log...

    Posted 2 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    Try replacing the Generate Fetch Item Report action with the View Results action. Do you still get an error? What do you see?

    Posted 2 years ago #

  • Chris Member

    I got no error, but nothing else, either - sort of like it skipped it, or there was nothing to "view" as far as I was concerned. Nor did it copy anything to the clipboard - well, except several lines of chinese character gibberish.

    Posted 2 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    That's odd. I would recommend rebooting and starting with a fresh Automator workflow, to see if that changes anything.

    If it doesn't, the next thing I'd do is run the Console application (it's found in the Utilities folder inside the Applications folder) and watch it while running your workflow -- is there any interesting output there?

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 2 years ago #

  • Chris Member

    Okay Jim thanks, I'll keep you posted -

    Posted 2 years ago #

Reply

  • Or nickname, if you prefer.
  • This will be kept confidential.
  • This is to ensure that you’re a person, not a spambot.