Your best friend for file transfer.

Fetch application logoFetch

Fetch & Windows Server 2003 (4 posts)

  • Started 8 years ago by gregberry
  • Latest reply 8 years ago from Scott McGuire
  • gregberry Member

    Fetch users seem to be able to connect to the server, but do receive the error "Can't open data connection" I copied the transcript log:

    ***
    Connecting to 146.145.184.195 port 21 (4/18/06 16:17:50) Connected to 146.145.184.195 port 21 (4/18/06 16:17:50)
    220 Microsoft FTP Service USER client
    331 Password required for client. PASS
    230 User client logged in. SYST 215 Windows_NT PWD 257 "/client" is current directory. MACB ENABLE 500 'MACB ENABLE': command not understood PWD 257 "/client" is current directory. TYPE A 200 Type set to A. PASV 227 Entering Passive Mode (146,145,184,195,16,59) LIST -al 425 Can't open data connection.
    ***

    We've had a similar problem where users can connect but can't upload files completely, the file is uploaded but it is an "empty" file.

    Posted 8 years ago #

  • Scott McGuire Administrator

    Hi,

    The first thing I'd try is going to Fetch Preferences and unchecking the "Use passive mode settings" checkbox, and then reconnecting. It's in the General pane of the Preferences in Fetch 5, and in the Firewall pane of the Preferences in Fetch 4.

    If that doesn't work, could you tell us if either the Macs or the server either behind a firewall? Also what version of Fetch are you using?

    Thanks,

    Scott McGuire
    Fetch Softworks

    Posted 8 years ago #

  • gregberry Member

    The users are using both Fetch 4 and 5 and have tried with Passive Mode on and off.

    I don't know of the macs are behind a firewall, but these same macs can access other ftp sites without a problem. The server is behind a router running NAT with the proper port forwarding (20 & 21) pointing to the proper IP address. PCs have no problems at all accessing the FTP site. Also, macs using Interarchy can also use the ftp site.

    Posted 8 years ago #

  • Scott McGuire Administrator

    Hi,

    I'm sorry, I know you have tried these things before, but could you please ask one of the users to try connecting with the following settings:

    * Using Fetch 5
    * With the Mac OS X firewall off
    * With passive mode off (unchecked)

    And send us the full transcript from that attempt?

    That should help us narrow down the problem.

    Thanks,

    Scott McGuire
    Fetch Softworks

    Posted 8 years ago #

Reply

  • Or nickname, if you prefer.
  • This will be kept confidential.
  • This is to ensure that you’re a person, not a spambot.