Your best friend for file transfer.

Fetch application logoFetch

hung up at 'getting dir name...' (7 posts)

This is an archived topic. The information in it is likely to be out-of-date and no longer applicable to current versions of Fetch.
  • Started 9 years ago by SpiralCris
  • Latest reply 9 years ago from Jim Matthews
  • SpiralCris Member

    I have several web sites hosted on my account, when I log in with fetch I see all the sites and have no problem getting into and ftping into them -all except one... it gets hung up at 'getting dir name...' here is the transcript:

    PASV
    227 Entering Passive Mode (64,17,184,237,161,183).
    LIST
    150 Opening ASCII mode data connection for file list
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 17 21:36 3230516
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 17 23:07 3231581
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 17 23:18 3231649
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 18 00:53 3232189
    drwx--xr-x 15 username username 4096 Jan 14 23:30 acfnc.org
    drwx--xr-x 7 username username 4096 Jan 14 23:27 clientx.com
    drwxr-xr-x 9 root root 4096 Jan 14 23:21 logs
    drwx--xr-x 11 username username 4096 Oct 19 14:24 monkeyjunction.net
    drwx--xr-x 7 username username 4096 Oct 17 20:45 myshoulder.biz
    drwx--xr-x 19 username username 4096 Dec 22 15:26 spiralxdesign.com
    drwx--x--x 2 username username 4096 Oct 17 23:04 womenmarines.com
    drwx--x--x 11 username username 4096 Nov 1 23:29 womenmarines.org
    drwx--xr-x 8 username username 4096 Nov 5 13:37 zephyrsong.us
    226 Transfer complete.
    CWD acfnc.org
    250 CWD command successful.
    PWD

    I deleted this site from the server and then added it again. There is no problem with my partner using SmartFTP on his PC. I would really like to not use his PC to work on this client -especially since I have to interupt serious gaming..grr Also, I hate using PCs

    Same issues with BBEdit. I've tried other FTP programs with no luck with this one web site. I have not tried using terminal -don't particularly want to go down that road.

    Posted 9 years ago #

  • SpiralCris Member

    Today I fired up an old 1st geberation iMac using OS8.6 -it had no problem using Fetch and getting into the acfnc.org. So it seems to be a OSX issue?

    Dual 533 MHz PowerPC G4 640MB RAM
    OSX v10.3.7

    Just thought I'd add this to my original post, the iMac is in the basement and networked but I'd really rather use my system in my warm office to FTP...

    Posted 9 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    That's very strange. My best guess is that's it's a low level networking issue -- I can't think of any other cause that would affect Fetch on one machine but not on another.

    One thing you might experiment with is changing the MTU for your OS X machine (assuming it is connecting via Ethernet). Let me know if you want instructions on doing that.

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 9 years ago #

  • SpiralCris Member

    yes, it appears to be an OSX issue, we have a Titanium that also has Panther and also can't Fetch to the one site (other sites on the same server have no problem) I was really surprised that the old iMac with OS8.6 can get in with Fetch v4.0...

    I am connected via ethernet and would gladly accept instructions for changing the MTU (I have no idea what that is!)

    thank you, it was very cold in the cellar today!

    Originally posted by JimMatthews:

    That's very strange. My best guess is that's it's a low level networking issue -- I can't think of any other cause that would affect Fetch on one machine but not on another.

    One thing you might experiment with is changing the MTU for your OS X machine (assuming it is connecting via Ethernet). Let me know if you want instructions on doing that.

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 9 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    To change the MTU on Panther:

    1) Choose System Preferences... from the Apple menu.
    2) Click on the Network icon.
    3) Set the "Show:" pop-up menu to "Built-in Ethernet"
    4) Click on the "Ethernet" tab (the last one, after Proxies).
    5) Set the "Configure:" pop-up menu to "Manually (Advanced)"
    6) Set the Maximum Packet Size (MTU): to Custom, and enter 1400 in the field there.
    7) Click the "Apply Now" button.

    If that does not help you can reverse the change by setting the Congifure menu back to Automatically.

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 9 years ago #

  • SpiralCris Member

    Thanks for the clear instructions. Unfortunatley, this didn't help -so I reset my configuration. It just doesn't seem to make sense that only one site has access issues & only on Macs with Panther... thanks again, any other ideas?

    Originally posted by JimMatthews:

    If that does not help you can reverse the change by setting the Congifure menu back to Automatically.
    Thanks,
    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 9 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    I'm stumped -- sorry.

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 9 years ago #

Topic closed

This topic has been closed.