Your best friend for file transfer.

Fetch application logoFetch

problems deleting directories (7 posts)

This is an archived topic. The information in it is likely to be out-of-date and no longer applicable to current versions of Fetch.
  • Started 12 years ago by zaasman
  • Latest reply 12 years ago from zaasman
  • zaasman Member

    I'm running fetch in OSX 10.1.4, and always run into an error trying to delete a certain directory. It always tells me that the dirctory is not empty...

    Server file error: FolioThumbs: Directory is not empty

    Yet the directory 'FolioThumbs' appears to be empty, containing 0 bytes, and I have no problem deleting other directories of the same nature... I've just tried using the latest free version of fetch, 4.0.2b1 and still have the same problem.. any ideas ?

    thanks.

    zeke

    Posted 12 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    One thing to try: in Fetch 4.0.2b1 go to the Misc section of Preferences and choose "Use LIST -al on UNIX servers" from the "Obscure Options" pop-up menu. Then try connecting to the server and deleting the directory.

    Using the non-standard LIST -al command tells some broken servers to include dot files in their file listings.

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 12 years ago #

  • zaasman Member

    I've looked in the obscure options and only see a Send LIST -al to UNIX servers... which doesn't work.

    I'll talk to my server administrator about his setup...

    Is there some sort of setting that's preventing the Use LIST option from showing ? I just installed 4.0.2b1 so it's still all default..

    thanks a bunch..

    zeke

    Posted 12 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    I'm sorry, I mis-remembered the name of the option, it's "Send LIST -al to UNIX Servers". Could you send me the contents of the Fetch Transcript window after you try to delete the directory? Choose "Fetch Transcript" from the Window menu.

    Thanks,

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 12 years ago #

  • zaasman Member

    I put the Fetch Transcript here, hope this works for you.

    http://www.zekethegeek.com/ftchTrns.txt

    This after connecting and attempting to delete folioThumbs by dragging to the trash. This is with the Send LIST option checked.

    Thanks for your help.

    zeke.

    Posted 12 years ago #

  • Jim Matthews Administrator

    Apparently this is an NT server, so Fetch does not send LIST -al (which only works on UNIX servers). The NT server must be hiding some files in that directory, and since there's no way to find out the names of those files (using an FTP client) you'll have to ask the server administrator to delete them. I would consider this a bug in the server.

    Jim Matthews
    Fetch Softworks

    Posted 12 years ago #

  • zaasman Member

    Thanks for your help jim,

    Last night I tried deleting the directory from Transmit and came up with the same error. So yep, must be a server side problem.

    Thanks again..

    Posted 12 years ago #

Topic closed

This topic has been closed.